Binnen kijken in de kinderkamer

Binnen kijken in de kinderkamer

Vinden jullie het erg dat ik voortaan ga bloggen in mijn moedertaal? Voor zij die mij al een tijd op Instagram volgen komt dit waarschijnlijk niet echt als een verrassing. (Ik ben daar al een tijdje overgeschakeld naar Nederlands) Het is gewoon zo: Ik kan me veel beter uitdrukken in mijn moedertaal. Er gaat heel wat context verloren als ik in het Engels schrijf omdat ik die fijngevoeligheid er niet zo kan inleggen. Sorry voor de lange inleiding, ik wou het even verhelderen. :-) Welkom terug op de blog! Vandaag neem ik jullie mee voor een kijkje in de kinderkamer.

I’m so sorry for everyone who doesn’t speak Dutch, I have decided to start blogging in my mother tongue like I already do on my Instagram. A lot of the time the context gets lost when I’m expressing myself in English so that’s why I decided to change to Dutch. Just wanted to sort that out for you. :-)

Kinderkamer-NurseryDesign-Yannick-Herenhuis-Antwerpen-AnaisStoelen-2.jpg

Toegegeven, het is hier enige tijd stilletjes geweest, ik kwam er gewoon echt niet toe om te bloggen. Lees: #momlife! Momenteel ben ik nog elke dag thuis bij Yannick en dat vergt heel wat tijd natuurlijk, hoe hard ik er ook van geniet, het is soms best uitdagend om iets gedaan te krijgen dat niet baby gerelateerd is, zoals een toffe job zoeken, een boeiende cursus volgen, laat staan tijd om te bloggen. Dus: Hope you can forgive me en ik ga jullie ook niets meer beloven over wanneer ik nog ga bloggen. Vroeger blogde ik wekelijks en soms meerder keren per week. Dat zie ik nog niet direct terugkeren. (Waren wel leuke tijden ook!)

We gaan er in vliegen.. ik neem jullie vandaag mee op tour in de kinderkamer. De kamer van Yannick is onze absolute favoriete kamer, ze straalt zoveel warmte uit. Toen ik nog maar net wist dat ik in verwachting was van Yannick kregen we al plannen voor deze kamer - toen nog Abbas zijn bureau. Gaandeweg zijn onze plannen en visie voor de kinderkamer nog wel wat wijzigingen ondergaan, zo zouden we eerst voor een maritieme look gaan om dan te evolueren naar een dierenthema. Het zou vooral een warm nestje worden, een knusse kamer.

We droomden er al van om daar samen te knuffelen, van de spelletjes die we er zouden gaan spelen en om samen verhaaltjes te lezen. Het werd een frisse kamer, de muren kregen een neutrale kleur, we schilderden de muren beige, de schouwwand fris wit en het plafond werd hemels: een likje baby blauw! De thema’s die we in gedachten hadden kwamen op de achtergrond omdat we beseften dat het speelgoed, de boekjes en alle speciale spulletjes met betekenis het de kamer van Yannick zouden bestempelen. Deze zouden “de kleur” brengen in de kamer, het karakter, de eigenheid.

Kinderkamer-NurseryDesign-Yannick-Herenhuis-Antwerpen-AnaisStoelen-39.jpg

De basis van deze kamer zat natuurlijk al goed van het begin dankzij zijn authentieke look. Ik hou zo van de hoge plafonds, de planché vloer en de marmere schouwmantel. De schouw werd dan ook DE plek om het een en ander leuks uit te stallen. Yannick vindt het zalig om alle planken af te laden en er weer ander speelgoed neer te zetten. Voor deze fotoreeks zette ik her en der leuke spullen neer maar geloof mij als ik zeg dat het er dagelijks anders uitziet. Hier wordt gespeeld, het is geen (speelgoed)museum.

Houten loopwagentje met blokken - Little Dutch — Puzzel met dieren - Dille & Kamille — Knuffel leeuw - Zara Home — Boekendevider wolkje - H&M Home — Kralenbaan - Kids Concept — Tapijt met wereldmap (diertjes) - H&M Home — Stapelblokken - Eef Lillemor

Geef je Yannick koffertjes, dozen en manden, dan is hij content, want hij wilt ze de laatste tijd gewoon heel de tijd in en uitladen. Das nu zijn ding! Wat is het toch geweldig interessant om hem te zien experimenteren. Vanaf het moment dat wij boven aan de trap zijn (hij kruipt er graag zelf op onder begeleiding uiteraard), wil hij niets liever dan direct naar zijn kamer wandelen. Terwijl we het poortje nog sluiten is hij al in zijn kamer binnen gewandeld, hij is zot van zijn stekje en dat maakt ons zo blij. Hem gelukkig zien is het beste gevoel.

Lichtblauw en wit gestreept badjasje - Zara Home — Slaapzak - JBC Mini — Commode/Luiertafel Ikea - Houten rammelaar mammoet - Kids Concept — Trekspeelgoed beertje - Little Dutch

Aan de achterkant van de deur hangen zijn slaapzak en zijn badjasje, dat is altijd gemakkelijk wanneer Abbas of ik hem aan het omkleden ben of wanneer hij naar zijn bedje mag voor een dutje. Alles wat nuttig is ligt of hangt binnen handbereik. Want dat is wat je vooral voor ogen moet hebben als je een kinderkamer inricht, de functionaliteit en hoe je de kamer zo optimaal maakt voor het dagelijkse leven. Het mag er dan wel allemaal tip top piekfijn uitzien in de boekjes, laten we niet vergeten dat dit ook allemaal aan veel denkwerk en styling vooraf gaat, met een ander doel ook he! En ja deze fotoreeks ziet er misschien wel heel knap uit, alles zo mooi aan kant, maar ook hier, we zijn maar gewoon mensen en wij hebben een huis waar er in geleefd wordt. Dus ga nu niet denken dat dit de standaard is, het ligt er heus niet elke dag zo bij. En dat is oké! Ik heb liever een huis waar in geleefd wordt met momenten om te koesteren dan een huis waar het kil aanvoelt, waar alles keurig op zijn plaats ligt en waar je bang bent om te ademen. Een thuis .. een warm nestje, das voor ons!

Gevlochten zetel - Ikea - Oker overgordijnen - Ikea — Lichtblauw en wit gestreepte gordijnen - Zara Home — Bednestje met luchtballonnen - Filibabba, Zomer dekentje met streepjes - Koeka — Wind wandrekje - Ikea — Walvis hangertje - Fablab

Haaaa zucht, het leeshoekje in Yannick zijn kamer, daar ben ik helemaal fan van. In dat mooie zeteltje met boho gehalte hebben wij al veel gezeten, om boekjes te lezen, toen hij nog borstvoeding kreeg, er wordt daar ook geknuffeld en voor het slapen gaan zitten we daar geregeld voor zijn laatste flesje. Lekker knus met veel kussens, dekentjes in manden en een leuk verlicht hoekje bij het raam dat uitzicht geeft over de grote perenboom en de appelboom. Weet je wat ook zalig is? Wanneer we hem ‘s ochtends uit zijn bedje halen en dat gouden zonlicht die fruitbomen helemaal goud kleurt. We kijken dan samen uit het raam en dan vertel ik Yannick over dat licht, over de bomen, over de lucht en de wolken en soms zit er wel eens een kat op het muurtje in de tuin, of een vogel in de boom, of een duifje op het dak, er valt altijd zoveel te vertellen. Ik kan me geen mooiere manier bedenken om de dag te beginnen dan dat snoetje te zien, te knuffelen en samen naar buiten te staren alvorens we naar beneden gaan voor een lekker ontbijtje. Heerlijk genieten doen wij!

Naast zijn bedje staan er leuke rieten manden en deze doen dienst als verblijf voor de vele knuffeldieren die hij heeft. Er zitten er zelfs nog een paar van mij tussen, vanuit mijn kindertijd. Voor deze fotoreeks heb ik zijn peuter(meegroei)bedje opgemaakt met een goed ademende dons en leuke hoofd -en sierkussens met sterrenprint. Over de kant hangt een prachtig handgemaakt dekentje, heb ik je al verteld dat de meters van Yannick serieus getalenteerd zijn? Dit geboortedekentje is toch echt wonderschoon? Kijk ook maar eens verder dadelijk naar de foto’s van Yannick zijn doopsuiker, daar zal je zijn geboortekaartje zien staan. Ik zeg het toch, die meters van Yannick, het zijn zo’n talentvolle lieve mensen! Het is een kamer vol met speciale memorabilia geworden. Te veel om op te sommen, dan zit ik hier nog een lange tijd en dan wordt dit een boek. (dat is het nu al zeker?)

Bedje: Design bedje met vintage uitstraling - Van Asten Babystore — Matras - Aerosleep — Dekbed - Les Rèves d’Anaïs - Knuffel muisje - Hema België

Overige: Rieten manden - Action Shop België — Pantoffels - Zara Home

Blauw, hemelsblauw! Heerlijk, als ik op de grond lig tijdens het spelen dan kijk ik automatisch weer naar dat blauwe plafond en dat is toch zo dromerig en rustgevend. De kamer lijkt altijd zonnig, no matter welk weertje het buiten is, binnen is het altijd gezellig door dat prachtige plafond. Het blauw past ook heel mooi bij de overige pasteltinten in de decoratie en het speelgoed en ook bij het organische zoals het gedroogde stukje dat aan zijn kapstok hangt. (Dat heeft ook een verhaal, ach te veel om op te sommen, maar alle vragen zijn welkom, ook in de comments natuurlijk!) Persoonlijk hou ik ook erg veel van de combinatie lichtblauw en okergeel. Die effen overgordijnen in okergeel in combinatie met de lichtblauw en wit gestreepte gordijnen vind ik de max. Oker is ook zo’n rijke warme kleur die in elk seizoen weer past en die zo’n huiselijk gevoel geeft. Vinden jullie dat ook?

Op het mint wandrekje staan enkele speciale stukjes, van een aquarel tekening die ik voor Yannick maakte, een echo van ons mannetje in mijn buikje, vintage speelgoed van mij nog en zijn favoriete houten racewagen. Atta, atta! Autta! Heel de dag roept hij Atta! Autta! HIj zegt het haast vaker dan mama en papa. Dat begint al vroeg he, de liefde voor dure auto’s, haha!

Mint draad wanrekje - Action Shop België —Overgordijnen - Ikea — Salopette - Cyrillus Paris bij Noordbaby

Ook hier in de leeshoek op witte rekje staan er enkele specialere stukjes. Zoals de uit hout gesneden edelweis, alsook de eerste schelpjes die Yannick zelf vond op het strand deze zomer, het sprongendagboek van ‘Oei,Ik Groei’ waar ik Yannick’s eerste levensjaar zo goed mogelijk heb in neergeschreven. Het zijn stuk voor stuk mooie herinneringen voor later. Helemaal in het hoekje hangen er foto’s die Abbas vele jaren geleden maakte in Oostenrijk, zijn tweede thuis. Hij heeft daar familie wonen, dat gevoel van verbondenheid met de bergen en de familie daar, dat willen we aan Yannick meegeven. En dat was het perfecte plaatje vonden wij, een intiem hoekje, waar we verhalen lezen en waar we wellicht nog veel gaan vertellen over alle bijzonderheden van het leven, over familie, over de pracht van de wereld, de bergen en de oceanen, en nog zoveel meer.

Dekentje - Koeka — Zeteltje Ikea — Toren met houten ringen - Hema België - Sprongendagboekje — Oei, Ik groei! - Rekje - Ikea

Naast de luierkast/commode staat dit boekenrek en een kast met kleding. Wat deze kasten zo leuk maakt is dat ze helemaal bij het vintagestijl bedje passen door de afwerking in wit en hout. In het midden van de kast, op de middelste plank staat zijn doopsuiker nog te pronken. We kunnen het nog niet over ons hart krijgen om het in een doos te bewaren, we willen er nog naar kijken, ook al is hij al een dreumes, het leek wel gisteren dat we hem voor het eerst in onze armen hielden. Later gaan we hier voornamelijk speelgoed in kwijt kunnen, misschien kopen we dan nog enkele dozen of manden bij en er kunnen natuurlijk ook boeken in staan, het is tenslotte een boekenkast. hahah!

We zijn rond, enfin ja, ik laat nog heel wat verhalen varen want het zou saai worden vrees ik. :-)

Yannick heeft zijn eigen nestje en hij voelt er zich helemaal op zijn gemak, in zijn element beter gezegd nog! Dat mannetje gelukkig maken, das waar we het voor doen en zelfs toen hij nog in mijn buikje zat was dat al het enige wat telde. Hij is ons klein #goudmanneke. Dat kleine ukje, Janneman, ons gouden mannetje, onze Yannick, ons grootste geluk.

Wie nog vraagjes heeft over zijn kamertje of eender wat, gewoon met mij delen! Wil je de videotour zien? Ga dan even kijken op mijn Instagram @anaisstoelen waar je mijn “casual” “informele” toertje kan bekijken in de Stories onder het tabje ‘Kinderkamer’.

Allez, ik ga mijn mattentaartje aanvallen :-) No kidding!

Liefs , Anaïs

Kartonnen dozen met sterrenprint - Zeeman België — Lampjes: wolken slinger - Little Cloud Company — Boek met spelletjes om samen met je baby te spelen: Hey Baby Kalender - Eva Mouton — Blauw draadmandje - Kwantum — Papieren feesthoedje - Flying Tiger

Kinderkamer-NurseryDesign-Yannick-Herenhuis-Antwerpen-AnaisStoelen-21.jpg
Kinderkamer-NurseryDesign-Yannick-Herenhuis-Antwerpen-AnaisStoelen-3.jpg
Kinderkamer-NurseryDesign-Yannick-Herenhuis-Antwerpen-AnaisStoelen-4.jpg